среда, 30 ноября 2011 г.

Практичне заняття №1



Практична робота №3 Створення відеокліпу

На цьому уроці слід зробити трейлер до мультфільму «Мадагаскар». Це має бути короткий фільм тривалістю до хвилини, побудований за таким планом.
1.      На тлі титульного зображення з’являється назва «Мадагаскар». Захоплюючі пригоди друзів-ньюйоркців на острові». Починає звучати фонова музика  - пісня “I like to move it”. Загалом увесь трейлер буде виконуватись під фонову музику з вимкнутим основним аудіорядом.
2.      Відтворюються міні-кліпи про кожного з героїв. На початку міні-кліпу має відображатися стисле представлення героя, наприклад «А це струнка красуня Глорія»
3.      Між міні-кліпами слід створити переходи.
4.      Завершити показ варто титрами, де вказуємо відомості про автора\авторів трейлера.

Виконання:

1.      Запустіть програму Windows Movie Maker (Пуск/Програми/). І створіть новий проект.
2.      Імпортуйте в середовище програми 4 відеокліпи, що були створені на минулому уроці ( D:\\10 клас\....) і відображають головних героїв. Далі оберіть з папки D:\\10 клас\Практичні роботи» титульне зображення madagaskar.jpg, а також аудіофайл I like to move.mp3 скориставшись посиланням для імпорту відео, зображень та звуку.
3.      Перетягніть на доріжку Відео часової шкали зображення, а потім всі чотири фрагменти.
4.      На доріжку «Звук или Музыка» перетягніть аудіо запис, так щоб початок збігався з початком часової шкали.
5.      Створіть назву, що представлятиме одного з героїв.
·         Виділіть відповідний відео кліп, клацніть Сервіс \ Названия и титры» і виберіть команду назви перед кліпом. Самостійно введіть текст назви. Виберіть стиль шрифту та тип анімації.
·         Коли назва відобразиться на доріжці часової шкали, відкоригуйте тривалість її відтворення (2-3с на початку кліпу).
6.      Створіть назви кліпів, що представляють усіх інших героїв. Стиль шрифту, тип анімації для всіх назв має бути однаковим.
7.      Створіть переходи між кліпами. Виберіть Сервис\ Видеопереходы та оберіть перехід, який вам більше до вподоби, переглядаючи його дію в області монітора. Значок переходу перетягніть на доріжку Переход до початку одного з кліпів. Якщо потрібно, змініть тривалість переходу та настройте час відтворення назви так, щоб перехід не заважав її бачити.
8.      Додайте до початку фільму назву трейлера. На тлі титульного зображення зробити назву «Мадагаскар. Захоплюючі пригоди друзів-ньюйоркців на острові», а в кінці відобразіть титри, скориставшись Сервис\Названия и титры .
9.      Перегляньте весь фільм і виправте, якщо потрібно неточності, наприклад вилучите зайву музику. Збережіть проект у WMV-файлі, Файл\Сохранить файл фильма – завдяки діалогу збережіть у власну папку.

 
Розділ 8. Основи обробки мультимедійних даних

Практикум

З фрагмента мультфільму «Мадагаскар», який розміщено в «D:\\10 клас\Практичні»
Створіть 4 відеоролики, що презентують кожного з головних героїв мультфільму і запишіть їх в окремих файлах. Тривалість кожного відеоролика не повинна перевищувати 15 с.
1.      Запустіть програму Windows Movie Maker (Пуск/Програми/).
2.      Імпортуйте в середовище програми файл madagaskar_small ( D:\\10 клас\Практичні). Для цього на панелі завдань у лівій верхній частина вікна клацніть посилання Импорт видео, у вікні, що відкрилося, виберіть відео файл та клацніть Импорт: якщо панель завдань не відображується, клацніть спочатку кнопку Операции на панелі інструментів. Зачекайте поки Windows Movie Maker поділить файл на кліпи і відобразить їх в області вмісту.
3.      Для кожного з 4 героїв мультфільму створіть збірку кліпів, що презентують цього героя найяскравіше.
·        Клацніть на панелі інструментів кнопку Сборники і на панелі завдань відобразиться дерево збірок кліпів.
·        Створіть нову збірку, клацнувши 4.jpg (створити папку збірок) на панелі інструментів. Або клацніть правою кнопкою миші на полі Сборники і оберіть Новий Сборник. Уведіть імя збірки – Алекс.
·        Переглядаючі почергово відеокліпи (для перегляду кліпу його слід виділити та клацнути кнопку 4.jpg у програвачі), визначте один-два таких, що найяскравіше презентують лева Алекса, і перетягніть їх у папку Алекс на панелі збірок.
·        У такий самий спосіб створіть збірки кліпів для 3 інших головних героїв мультфільму.
4.      Створіть відеоролики, що презентують одного з героїв мультфільму.
·        Якщо це потрібно. Відобразіть у нижній частині вікна програми часову шкалу, клацнувши кнопку Відображення шкали часу (Отображение шкалы времени).
·        Відкрийте папку збірки для одного з героїв, виділіть усі кліпи й перетягніть їх на лінійку Відео (Видео) часової шкали.
5.      Якщо деякі фрагменту зайві, видаліть їх. Наприклад, Глорію найкраще презентує кліп 009, але не весь, а приблизно з 7 секунди. Отже, кліп потрібно обітнути, видаливши його частину від початку до 7 секунди.
·         Оскільки вловити 7 секунду достатньо важко, збільште масштаб шкали за допомогою кнопки 4.jpg.
·         Наведіть курсор на ліву межу кліпу і перетягніть маркер монтажу вправо (він має червоний колір), встановивши його між шостою та восьмою секундами, на кадрах, де Алекс достукується Глорії, зачиненої в ящику. Перші сім секунд буде видалено.
6.      Створивши відеофрагмент, що презентує чергового героя, збережіть його у файлі. Для цього виконайте команди Файл\Сохранить файл фильма\  ,а потім виконайте вказівки майстра збереження файлу. Назвіть файли відеофільмів Алекс, або Gloria і т.д.
7.      Повністю видаліть фільм із часової шкали. Для цього виділяємо відео фрагмент у часовій шкалі та нажимаємо Delete



Комментариев нет:

Отправить комментарий